dimarts, 6 de febrer de 2018

TREBALL SOBRE "LES CHORISTES"

BANDA SONORA DE "LES CHORISTES"


Bruno Coulais és el compositor i director de la música de la pel·lícula. Hi ha però, una cançó, La nuit, que és de Jean-Philippe Rameau (1683-1764), compositor i teòric francès, contemporani proper de J. S. Bach, G. F. Händel, D. Scarlatti o G. Ph. Telemann, etc.

Fou el compositor francès més destacat del seu temps en l’àmbit de la música dramàtica i un innovador important de la teoria harmònica.

La major part de la banda sonora de la pel·lícula està formada per cançons que serviran perquè les canti el cor que crea Clément Mathieu, i també per il·lustrar diversos ambients en moments determinats.

 Bruno Coulais fa servir un cor de veus blanques, una orquestra simfònica i el piano. La cançó que més sona és Caresse sur l’océan. La sentim diverses vegades com a fons de diverses situacions al llarg del film. És com el leitmotiv (motiu conductor) de la pel·lícula.

Per altra banda, hi ha dues peces de música importants de molta càrrega dramàtica, L’arrivée à l’école (l’Arribada a l’escola) i L’incendie (l’Incendi), que ajuden molt a situar-nos en l’escena.

Cal destacar que de totes les cançons que canten els nens, només dues són cantades A cappella (obra escrita a diverses veus sense acompanyament), les altres les acompanya el piano o l’orquestra.

Totes les cançons són cantades a veus i en la majoria es poden distingir molt clarament la veu aguda i la greu.QÜESTIONARICap comentari:

Publica un comentari a l'entrada